Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 30.3.

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 30.3.

30 Ožujak, 2020

Sukladno dopisu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102 članovi civilne zaštite i volonteri su obilazili javne površine u svrhu civilne zaštite od COVID - 19. Prilikom obilaska javnih površina, trgovina i vinograda na području općine Kloštar Podravski nismo primjetili nepridržavanje Mjera civilne zaštite. Trgovine na području Općine Kloštar Podravski imaju dezinfekcijska sredstva na ulazu u trgovinu. Prodavači su opremljeni zaštitnim maskama odnosno rukavicama. U trgovinama se osobe pridržavaju Mjera civilne zaštite propisanog ograničenja osoba u prostorijama i drže propisanu udaljenost.

U vinogradima nismo primjetili veća okupljanja od pet ljudi. Članovi civilne zaštite i gerontodomaćice nisu imali niti jednu dostavu namirnica na kućnu adresu osobama starijima od šezdeset i pet godina. Prema Mjerama zaštite propisanih ODLUKOM o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj: KLASA: 810-06/20-01/7 UR BROJ: 511-01-300-20-14 dana 29. ožujka 2020. godine obrađeno je šest Zahtjeva za izdavanje propusnice i svi su odobreni.

Obrazac zahtjeva je moguće preuzeti sa stranica Općine Kloštar Podravski ili ispuniti ispred ulaza u zgradu općine.

Napravili smo Facebook stranicu "Domaći proizvodi Kloštra Podravskog i okolice" kako bi omogućili našim OPG-ovcima prodaju vlastitih proizvoda u skladu sa Mjerama zaštite pošto su tržnice trenutno zatvorene.

S poštovanjem,
načelnik stožera civilne zaštite
Ivan Čupen