Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 18.5

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 18.5

19 Svibanj, 2020

            S početkom tjedna 18.05. 2020. godine zaposlenice programa „Zaželi” u namjeri pružanja i pomoći starijim osobama rizične skupine starije od 65 godina na području Općine Kloštar Podravski obavile su 22 intervencija dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština.

 

                        Po naputcima iz dopisa od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102, članovi civilne zaštite Općine Kloštar Podravski obilazili su sve javne površine, odnosno  parkove, dječja igrališta, trgovine, uslužne objekte na području Općine. Prilikom obilaska nije zamijećeno nikakvo kršenje mjera civilne zaštite odnosno okupljanje osoba na javnim površinama, pridržavanje udaljenosti između osoba, propuštanje ograničenog broja osoba i održavanje higijenskih uvjeta u trgovinama.

     

            I nadalje apeliramo građanima  naše Općine kao i onima koji se zateknu,  da unatoč lijepom vremenu i popuštanju mjera zaštite, pridržavaju mjera koje su neophodne i propisane. U toj namjeri sve detaljnije podatke možete dobiti i na:

 

https://www.koronavirus.hr/o-prevenciji/12

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/      

https://www.koronavirus.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-za-sprjecavanje-sirenja-zaraze-novim-koronavirusom/323

 

Načelnik Stožernog odbora

 

          Ivan Čupen