Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 18.4

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 18.4

20 Travanj, 2020

Dana 18. travnja 2020. godine prema naputcima iz dopisa od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102, članovi civilne zaštite Općine Kloštar Podravski obilazili su parkove, dječja igrališta, nogometna igrališta, vinograde, trgovine i ostale javne površine na području Općine. Prilikom obilaska nije zamijećeno nikakvo kršenje mjera civilne zaštite odnosno okupljanje osoba na javnim površinama, pridržavanje udaljenosti između osoba, propuštanje ograničenog broja osoba i održavanje higijenskih uvjeta u trgovinama.


Zaposlenice programa „Zaželi” u namjeri pružanja i pomoći starijim osobama rizične skupine starije od 65 godina na području Općine Kloštar Podravski obavile su tek 1 intervencija dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština.

Stožer Civilne zaštite Općine Kloštar Podravski zaprimio je 22 zahtjeva za izdavanjem e- propusnice koja je potrebna pri napuštanju mjesta prebivališta prema Mjerama zaštite propisanih ODLUKOM o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj: KLASA: 810-06/20-01/7 UR BROJ: 511-01-300-20-14. Od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva za izdavanje e- propusnica odobreno je 20, a odbijeno 2 zahtjeva iz neopravdanih razloga napuštanja mjesta prebivališta odnosno stalnog boravišta

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u nedjelju, 19. travnja na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije.


Sukladno Odluci, koja je na snagu stupila danom donošenja, e -propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije.


Do danas Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Podravski zaprimio je ukupno 962 zahtjeva za izdavanje e - propusnice. Odobreno ih je 792, a zbog neopravdanih razloga napuštanja mjesta prebivališta odnosno stalnog boravišta odbijeno je 170 zahtjeva.

Stupanjem na snagu Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije, očekuje se kako će broj zahtjeva za izdavanje e -propusnica znatno pasti.

 

Načelnik Stožernog odbora

         Ivan Čupen