Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 16.5

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 16.5

17 Svibanj, 2020

Prema dopisu od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102 članovi stožera civilne zaštite Kloštar Podravski  16. svibnja 2020. godine prilikom  obilaska područja Općine Kloštar Podravski:  mjesnih ogranaka, ustanovljeno je da se pružatelji usluga pridržavaju higijenskih mjera zaštite, propuštanja ograničenog broja osoba i udaljenosti između osoba. Obilaskom dječjih igrališta, parkova, škola, OPG-ova nije uočeno  kršenje mjera zaštite u vrijeme pandemije COVID- a 19.

 

Sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je tri nove odluke.

            Voditelj Stožera Davor Božinović objavio je kako se od 18. svibnja ukidaju mjere ograničenja za javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu, čime će se omogućiti uspostavljanje redovnog voznog reda.

 Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.

            Izvijestio je i o stavljanju izvan snage odluke o izvanrednoj brzobrodskoj liniji Olib-Silba-Premuda-Zadar, koja je bila uvedena zbog opskrbe otoka.

(Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE), te izvanredna teretna linija Zadar-Ancona.

 Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.

            Božinović je najavio i kako će se iduća konferencija za novinare Stožer održati u ponedjeljak u 14 sati te da će Stožer preko vikenda izdavati priopćenja s najnovijim podacima vezanim uz eventualno novi broj oboljelih.

            Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je kako o proglašavanju završetka epidemije je po novom Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti HZJZ daje prijedlog ministru, a odluku donosi Vlada na prijedlog ministra zdravstva.


Sve dosad donesene odluke stožera pregledajte OVDJE         

                                                                               

Načelnik Stožernog odbora

           Ivan Čupen