Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 15.5

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 15.5

16 Svibanj, 2020

U petak 15.05.2020. godine gerontodomaćice iz projekta „Zaželi” - Program zapošljavanja u Općini Kloštar Podravski pod nazivom Posao i pomoć u zajednici,  pružile su pomoć starijim osobama rizične skupine starije od 65 godina na području Općine Kloštar Podravski i obavile 23 usluge dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština.

 

            Sukladno   dopisu   Stožera   civilne   zaštite  Republike  Hrvatske  KLASA: 810-03/20-11/3

URBROJ: 511-01-330-20-102 članovi stožera civilne zaštite Kloštar Podravski obilazili su javne površine u svrhu civilne zaštite od COVID – 19.

             Prilikom višestrukog obilaska područja Općine Kloštar Podravski ustanovljeno je da sve trgovine pridržavaju higijenskih mjera zaštite, propuštanja ograničenog broja osoba i udaljenost između osoba koje se nalaze u trgovini, nošenje zaštitnih maski; kao i u ljekarni.  Frizerski saloni posluju na propisan način, pridržavajući se svih potrebnih uputa; s početkom dozvole za rad u kafićima provjerom je konstatiran dozvoljen broj ljudi kao i fizički razmak koji se poštuje; obilaskom parkova i dječjih igrališta nije uočeno neprikladno ponašanje osoba.

 

            Prema službenim podacima u RH ukupno je  2222 osobe oboljele od koronavirusa, nažalost preminulo je 95 osoba, a 1869 osoba se oporavilo.

           

            Naglašavamo  da je najbolji način u ovim vremenima čuvati sebe kako bi i druge čuvali.

 

            Budite informirani i dosljedni u pridržavanju propisanih mjera.

 

https://zdravlje.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952          

 

Načelnik Stožernog odbora

 

          Ivan Čupen