Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 15.4

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 15.4

16 Travanj, 2020

U srijedu, dana 15.travnja 2020. godine prema naputcima iz dopisa od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102, članovi civilne zaštite Općine Kloštar Podravski obilazili su parkove, dječja igrališta, nogometna igrališta, vinograde, trgovine i ostale javne površine na području Općine Kloštar Podravski. U subotu 11. travnja građani su uočili okupljanje većeg broja ljudi na nogometnom igralištu NK Mladost, uz konzumaciju alkoholnog pića, zagađivanja javnih površina bacanjem limenih boca i kršenje javnog reda i mira. Videozapis nastao prilikom okupljanja iste osobe podijelile su putem društvenih mreža. Protiv osoba će biti poduzete određene sankcije.

 

Zaposlenice programa „Zaželi” obavile su 24 intervencija dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština osobama rizične skupine starije od 65 godina na području Općine Kloštar Podravski.

 

Članovi stožera Civilne zaštite izvršili su provjeru dostavnog kamiona iz republike Bosne i Hercegovine u trgovinu LES d.o. Prilikom kontrole nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

 

Stožer Civilne zaštite zaprimio je ukupno 41 zahtjev za izdavanje e – propusnice. Odobreno je 34 zahtjeva, a 7 ih je odbijeno zbog neopravdanih razloga napuštanja mjesta prebivališta odnosno stalnog boravišta, nepravilno ispunjenih zahtjeva ili višestrukog podnašanja zahtjeva u istu svrhu na isti dan.

Mole se građani da ne traže zahtjev s lažnim svrhama putovanja, kao i predavanje višestrukih zahtjeva s različitim svrhama na istu lokaciju iz čega je vidljivo da  je razlog napuštanja mjesta prebivališta neopravdan.  Stožer će za svaki zahtjev koji smatra da nije istinit tražiti dokaz o istom.

Napominjemo da je radno vrijeme  izdavanja  e- propusnica od 8 do 11 sati svakog radnog dana, te da se zahtjev preda pravovremeno, odnosno minimalno dan ranije izuzevši hitne slučajeve.

 

Načelnik Stožernog odbora

     Ivan Čupen