Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 12.5

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 12.5

13 Svibanj, 2020

Sukladno dopisu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102 članovi Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski obilazili su javne površine, parkove, kafiće, frizerske salone,  i  trgovine, sve u svrhu civilne zaštite od COVID - 19. Prilikom obilaska ustanovljeno je da isti pridržavaju higijenskih mjera zaštite, propuštanja ograničenog broja osoba i udaljenosti između osoba, nošenja zaštitnih maski od strane zaposlenih.

             Obiđena su područja dječjih i nogometnih igrališta, parkova, vinograda  i škola, prilikom istog nisu uočena kršenja mjera zaštite, odnosno osobe zatečene tamo nisu se grupirale i držale su se propisanog razmaka.

            Obavljeno je ukupno 23 intervencija rizičnoj skupini starijoj od 65 godina u svrhu pružanja skrbi, odnosno dostava potrebnih namirnica i lijekova koje su izvršile gerontodomaćice zaposlene u projektu „Zaželi” - Program zapošljavanja žena u Općini Kloštar Podravski pod nazivom Posao i pomoć u zajednici.

Prenosimo i odluke Nacionalnog stožera u skladu s najavljenim popuštanjem epidemioloških mjera.

* od ponedjeljka, 11. svibnja, ukida se zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH . To znači da za putovanje u drugi grad ili općinu više ne trebate e-propusnice. Od odluke je izuzet otok Brač, na kojem te mjere - zbog izbijanja žarišta bolesti COVID-19 na otoku - i dalje vrijede.
Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.
Odluku vezanu uz mjere za otok Brač pročitajte OVDJE.

* od ponedjeljka, 11. svibnja mijenja se i odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom od 18. svibnja. Omogućava se okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu.

Cjeloviti tekst odluke pročitajte OVDJE.
* od ponedjeljka, 11. svibnja, omogućava se i međugradski cestovni, te željeznički promet. Cjelovitu odluku pročitajte OVDJE.

 

Načelnik Stožernog odbora

          Ivan Čupen