Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 11.5

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 11.5

12 Svibanj, 2020

U ponedjeljak 11.05.2020. godine gerontodomaćice iz projekta „Zaželi” - Program zapošljavanja u Općini Kloštar Podravski pod nazivom Posao i pomoć u zajednici,  pružile su pomoć starijim osobama rizične skupine starije od 65 godina na području Općine Kloštar Podravski i obavile 26 usluga dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština. Vrijedne Cure naše!

            Sukladno   dopisu   Stožera   civilne   zaštite  Republike  Hrvatske  KLASA: 810-03/20-11/3

URBROJ: 511-01-330-20-102 članovi stožera civilne zaštite Kloštar Podravski obilazili su javne površine u svrhu civilne zaštite od COVID - 19. Prilikom višestrukog obilaska područja Općine Kloštar Podravski ustanovljeno je da sve trgovine pridržavaju higijenskih mjera zaštite, propuštanja ograničenog broja osoba i udaljenost između osoba koje se nalaze u trgovini, nošenje zaštitnih maski; kao i u ljekarni.  Frizerski saloni posluju na propisan način, pridržavajući se svih potrebnih uputa; s početkom dozvole za rad u kafićima provjerom je konstatiran dozvoljen broj ljudi kao i fizički razmak koji se poštuje; obilaskom  područja dječjih i nogometnih igrališta, parkova, vinograda i škola,  nisu uočena kršenja mjera zaštite. Bravo Dečki!

            Prema službenim podacima u RH ukupno je dosad zaraženo 2196 osoba koronavirusom, nažalost preminula je 91 osoba, a 1784 osoba se oporavila.    

            Naglašavamo  da je najbolji način u ovim vremenima čuvati sebe kako bi i druge čuvali. Budite informirani i fokusirani  na pridržavanje propisanih mjera.

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

           

 

Načelnik Stožernog odbora

          Ivan Čupen