Program ZAŽELI se nastavlja

Program ZAŽELI se nastavlja

28 Rujan, 2023

Općina Kloštar Podravski prijavila je projektni prijedlog „Zaželi pomoć – ostvari pomoć“ ukupne vrijednosti od 960.000,00 eura u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ (SF.3.4.11.01,), objavljenog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

          Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština koja će uključivati zapošljavanje pružatelja usluga, praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabavu paketa, komunikaciju i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

          Cilj navedenog projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za minimalno 120 osoba ciljne skupine odnosno starijim osobama i osobama s invaliditetom čime će se osigurati povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivim skupinama osiguravanjem dugotrajne skrbi.

          Projektom je predviđeno zapošljavanje 20 osoba-gerontodomaćica i projektni asistent. Vrijeme trajanja je 36 mjeseci od čega će 32 mjeseca biti zaposlene osobe i uključeni korisnici, a ostatak vremena je predviđen za pripremu i završetak projekta.

         Projektni prijedlog izradila je i pripremila tvrtka DRAFT d.o.o.

(dd)