Program ZAŽELI, Posao i pomoć u zajednici

Program ZAŽELI, Posao i pomoć u zajednici

24 Svibanj, 2019

Program ZAŽELI, Posao i pomoć u zajednici

Gerontodomaćice preuzele registrirane bicikle i radnu opremu

 

    Žene zaposlene u Programu ZAŽELI, njih jedanaest, preuzele su svoja „prijevozna sredstva” i opremu. Bicikli i oprema  financirani su iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a svrha im je da se ženama olakša  obilazak  korisnika te da u obavljanju svojih radnih obveza budu prepoznatljive. U radni odnos stupile su 23. travnja 2019. godine, trenutno brinu o ukupno 55 krajnjih korisnika. Njihov zadatak je da svojim korisnicima pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, dostavi lijekova, plaćanju računa te im pružaju podršku kroz socijalnu integraciju.

    Djelatnik Policijske postaje Đurđevac Ivan Čordašev obavio je registraciju nabavljenih bicikala. Događanju su se pridružili općinski načelnik Siniša Pavlović, zamjenik općinskog načelnika Ivan Čupen, predsjednik Općinskog vijeća  Antun Karas i pročelnica JUO Kloštar Podravski Nataša Martinčević.

   Organizaciju nabave i predaje bicikala i opreme provele su voditeljica projekta Dubravka Domović i projektna asistentica Katarina Željeznak.