POTPISANI  UGOVORI  O  RADU  ZA  ZAŽELI 3

POTPISANI UGOVORI O RADU ZA ZAŽELI 3

6 Veljača, 2023

POTPISANI  UGOVORI  O  RADU  ZA  ZAŽELI 3

 

U Općini Kloštar Podravski načelnik Siniša Pavlović potpisao je dvadeset Ugovora o radu s gerontodomaćicama i jedan s administrativnim referentom. Ugovori su potpisani  na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci. Od 1. veljače počinju aktivnosti u sklopu projekta: pružat će se pomoć i skrb za osobe treće životne dobi kao i za osobe koje su u nepovoljnim životnim uvjetima. Nositelj projekta je Općina Kloštar Podravski koja je zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Ispostava Đurđevac i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Đurđevac pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom ZAŽELI-PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA- FAZA III  „ŽIVOT KAKAV ŽELIMO“ , a financira se u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Zapošljavanjem 20 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici, direktno će se utjecati na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Gerontodomaćice će krajnjim korisnicima pomagati u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, brinuti o higijeni i pomagati u socijalnoj integraciji što će i njihov život učiniti lakšim i ugodnijim.

Bespovratna sredstva osigurana su iz  Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%). Vrijednost projekta iznosi 130.864,69 EUR (986.000,00 kuna).

Ukupno vrijeme trajanja projekta je osam mjeseci: gerontodomaćice će raditi šest mjeseci, a ostatak od dva mjeseca je kao i u prijašnjim projektima rezerviran za pripremu i završetak projekta. Projektnu dokumentaciju je izradila i uspješno prijavila tvrtka „DRAFT“ d.o.o..