Održana Završna konferencija programa „Zaželi“ – faza III – projekta „Život kakav želimo“ UP.02.1.1.16.0111  Općine Kloštar Podravski

Održana Završna konferencija programa „Zaželi“ – faza III – projekta „Život kakav želimo“ UP.02.1.1.16.0111 Općine Kloštar Podravski

3 Kolovoz, 2023

Završna konferencija održana je 31. srpnja 2023. godine u Domu kulture Kloštar Podravski. Prisustvovali su Siniša Pavlović, načelnik općine Kloštar Podravski, Nataša Martinčević, pročelnica JUO Općine Kloštar Podravski, Marina Đođ, Hrvatski zavod za socijalni rad, Davor Deskar, direktor tvrtke DRAFT d.o.o., Valentina Huđek Šantek, direktorica Komunalno KP, Ivan Čupen, Komunalno KP, Matija Gašparov, Komunalno KP, Valentina Marić, voditeljica projekta „Luckasti umirovljenici“, Dubravka Domović, viša referentica za administrativne poslove JUO Općine Kloštar Podravski, Svjetlana Čupen, projektna asistentica Programa „Zaželi“, 20 gerontodomaćica i Ivan Nemet, službeni fotograf Općine Kloštar Podravski.

       Dubravka Domović započela je Završnu konferenciju programa „Zaželi“ - faza III – projekta „Život kakav želimo“ UP.02.1.1.16.0111 nositelja Općine Kloštar Podravski, pojedinačno pozdravila prisutne i zahvalila na odazivu.

       Projektna asistentica Svjetlana Čupen iznijela je osnovne podatke o samom projektu, vrijednost projekta, provedbeno razdoblje trajanja projekta, značaj projekta za lokalnu zajednicu. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo, Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao Posredničko tijelo razine 2 i načelnik općine Kloštar Podravski potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 986.000,00 kuna, odnosno 130.942,89 €. Obvezni partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Ispostava Đurđevac, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Đurđevac, a nositelj projekta je Općina Kloštar Podravski. Zaposleno je 20 žena ranjive ciljne skupine i referentica za administrativne poslove. Usluge pomoći u kući primilo je 139 krajnjih korisnika i naknadnih petero koji su ušli u projekt.

       Prisutne je pozdravio Siniša Pavlović načelnik Općine Kloštar Podravski i zahvalio svima na dobroj suradnji i pomoći u ostvarenju ovog  projekta. Isto tako je naglasio značaj i vrijednost samog projekta za lokalnu zajednicu koja uvijek stavlja naglasak na brigu za starije i nemoćne. Program „Zaželi“ neophodan je u zajednici što je vidljivo u sve većem broju krajnjih korisnika koji se javljaju za korištenje programa. U tom smislu, načelnik je izrazio nadu za rad na IV fazi Programa „Zaželi“ te najavio skori natječaj za isti.

       Prisutnima su se obratili i predstavnici partneri te zahvalili gerontodomaćicama i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ostvarenju programa.

     Nakon završetka konferencije uslijedio je domjenak za sve prisutne.

 

Tekst: Svjetlana Čupen

Foto: Ivan Nemet