Održan 2. sastanak PROJEKTNOG TIMA

Održan 2. sastanak PROJEKTNOG TIMA

4 Ožujak, 2020

Drugi sastanak Projektnog tima „Posao i pomoć u zajednici” Općine Kloštar Podravski održan je 3. ožujka 2020. godine u Vijećnici Društvenog doma Kloštar Podravski.

Sastanku su bile prisutne članice i članovi Projektnog tima, Projekta „ZAŽELI”, UP.02.1.1.05.0215.:

Vesna Kuterovac, HZZ, predstojnica Područnog ureda Križevci, Dijana Rupnik, HZZ, voditeljica Ispostave u Đurđevcu, Katarina Birta, CZSS Đurđevac, ravnateljica, Anita Đipalo Saraga, CZSS Đurđevac, socijalna radnica, Davor Deskar, direktor DRAFT d.o.o., Sanela Djak, predstavnica DRAFT-a d.o.o., Nataša Martinčević, pročelnica Općine Kloštar Podravski, Dubravka Domović, voditeljica projekta „Zaželi” i Katarina Željeznak, projektna asistentica.

                Sastanak Projektnog tima u 9.00 sati otvorila je voditeljica projekta Dubravka Domović, pozdravila sve prisutne i ukratko podsjetila o vrijednosti projekta, obveznim partnerima, dužini trajanja istog, zaposlenicama koje obavljaju poslove gerontodomaćica kao i o korisnicima.

               Nakon toga, projektna asistentica Katarina Željeznak podnijela je Izvješće o radu u periodu između dva sastanka.  Naglasak je stavljen na tri događaja u proteklom periodu:

  1. Odlazak jedne, te raspisanim natječajem zapošljavanje druge gerontodomaćice,
  2. Povećanje minimalne plaće, a nemogućnost preraspodjele sredstava,
  3. Saznanje o mogućnosti produženja projekta.

 

               U slobodnoj riječi, uključio se u raspravu gospodin Deskar, s obrazloženjem za probleme nastale uz povećanje minimalne plaće, te eventualnim rješenjem za „Zaželi2“ kroz predviđeni dodatak na plaću ili nagradu zaposlenoj osobi kroz projekt, tako da ima kasnije mogućnosti za preraspodjelom. Također je postavio pitanje predstavnicama CZSS Đurđevac o različitim kriterijima provjere korisnika. Odgovorila je gospođa Birta, da svi Centri na području Koprivničko-Križevačke županije imaju jednake kriterije za provjeru korisnika što se tiče dvostrukog financiranja.

Završetak sastanka je bila zahvala svima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.(dd)