Predstavnici osam udruga sudjelovali na 9. Županijskoj likovnoj koloniji

Predstavnici osam udruga sudjelovali na 9. Županijskoj likovnoj koloniji

6 Lipanj, 2018

Likovni amateri s područja Koprivničko-križevačke županije prošlog su se vikenda okupili na 9. Županijskoj likovnoj koloniji, čiji je domaćin bila Udruga „Kloštranska paleta“ iz Kloštra Podravskog, organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.
Likovna kolonija održana je u prostoru Lovačke udruge „Srndač“ u Kozarevcu, a otvorio ju je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović. Likovnu koloniju otvorio je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, a u kratkom kulturno-umjetničkom programu nastupile su članice Glazbenog sastava „Gorbonuk“ iz Kloštra Podravskog.
Na završetak i zatvaranje likovne kolonije došla je pozdraviti sudionike i podjeliti zahvalnice i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije gosođa Nada Šešić koja je naglasila važnost kulturnog amaterizma za razvoj zdravog društva i doprinos kulturnog amaterizma kvaliteti života svakog pojedinca, ali i društva u cjelini, stvaranju pozitivnog ozračja i zadovoljstva među ljudima. Zahvalila je svima koji djeluju u udrugama kulturnog amaterizma, svim sudionicima i organizatorima 9. Likovne kolonije, članovima „Kloštranske palete“, ali i najavila održavanje i 10. jubilarne likovne kolonije kojoj bi prema dogovoru i najavama domaćin trebala biti upravo udruga „Peski-Art Đurđevac“.
Vrijedni umjetnici inspiraciju su pronašli u prirodnim ljepotama, a slikali su raznim tehnikama, najviše uljem na platnu. Na koloniji je sudjelovao tridesetak likovnih amatera iz osam udruga: Udruga „Peski art“ iz Đurđevca, „Podravka 72“ iz Koprivnice, Križevački likovni krug, likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi, likovna sekcija „Likresa“ KUD-a „Ivan vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskog, likovna sekcija KUD –a „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno te domaćini „Kloštranska paleta „iz Kloštra Podravskog. Po prvi put na Županijskoj likovnoj koloniji sudjelovala je i likovna sekcija HKUD-a „Frankopan“ iz Ferdinandovca.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa predstavile su se članice glazbenog sastava „Gorbonuk„ iz Kloštra Podravskog, a Na završetak i zatvaranje likovne kolonije došla je pozdraviti sudionike i podjeliti zahvalnice i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije gosođa Nada Šešić koja je naglasila važnost kulturnog amaterizma za razvoj zdravog društva i doprinos kulturnog amaterizma kvaliteti života svakog pojedinca, ali i društva u cjelini, stvaranju pozitivnog ozračja i zadovoljstva među ljudima. Zahvalila je svima koji djeluju u udrugama kulturnog amaterizma, svim sudionicima i organizatorima 9. Likovne kolonije, članovima „Kloštranske palete“, ali i najavila održavanje i 10. jubilarne likovne kolonije kojoj bi prema dogovoru i najavama domačin trebala bitimanifestaciju je, uz podjelu zahvalnica i priznanja, zatvorila predsjednica Zajednice Nada Šešić. Predsjednica Šešić zahvalila je svim sudionicima i sponzorima, naglasivši kako je kulturni amaterizam važan za razvoj zdravog društva, da doprinosi kvaliteti života svakog pojedinca i društva u cjelini te da stvara pozitivno ozračje i zadovoljstvo među ljudima.

(preuzeto: Rooster City)

{gallery}likovna662018{/gallery}