Martina Fuk, članica Udruge "Kloštranska paleta" svoje radove predstavila u New Yorku!

15 Ožujak, 2015

unnamed21U okviru ARMORY ARTS WEEK u New Yorku početkom ožujka ART EUNIVERSAL project nastavlja drugu godinu promicanja europske kulture i umjetnosti van granica EU putem organiziranja likovnih izložbi i posebnih promocija te nastupa na umjetničkim sajmovima.

Selekcijski tim ART EUNIVERSAL projest odabrao je hrvatske autore različitih slikarskih koncepcija, ali jednake kreativne snage kako bi se predstavili američkoj strukovnoj publici u što intrigantnijem izdanju.

Hrvatska se predstavila projektom gdje je svoje radove izložilo 6 hrvatskih slikara koji su koncipirani po kriteriju raznolikosti i originalnosti, ujedinjeni u zajedničkom cilju postizanja balansa, kompromisa i umjetničkog istraživanja.

 

ZASTUPLJENI UMJETNICI/IZLAGAČI SLIKARI:

1. MARTINA FUK, Kloštar Podravski/ pokret u figraciji s kolorističkim odmakom

2. Karina Sladović, Zagreb

3. Mirta Boban, Zadar

4. Erna Krstić, Rijeka

5. Margareta Krstić, Rijeka

6. Vendi Borović, Split

Reagiranje publike, osim uobičajenog iznenađenja da umjetnici dolaze čak iz Hrvatske bila su jako pozitivna, a dio izloženih slika zaokupio je pažnju profesionalnih galerista te su uspostavljeni prvi kontakti što je bio i cilj projekta da se omogući "vidljivost" europskih pa tako i hrvatskih umjetnika na zahtjevnom tržištu umjetnina u New Yorku.

Čestitamo našoj sumještanki Martini!!

{gallery}20150327{/gallery}