Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo Poziv za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata

7 Kolovoz, 2018

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv ''Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata'' koji se financira putem Europskog socijalnog fonda.
Cilj Poziva je razviti i proširiti mrežu izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata.
Prihvatljivi prijavitelji su  udruge kojima je u statutu vidljivo da im se cilj ili područje djelovanja odnosi na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, promicanje i zaštitu interesa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Prihvatljive aktivnosti su pružanje psihosocijalne pomoći, zdravstvene skrbi i pomoći pri obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, a njihova svrha je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Ukupna vrijednost Poziva je 40.500.000,00 kn.

Najniži iznos koji se po odobrenom projektu može dodijeliti iznosi 500.000,00kn, a najviši 2.000.000,00 kn.

Poziv je otvoren do 31.12.2019. godine.

Više informacija o Pozivu možete vidjeti ovdje.