Glazbeni sastav Gorbonuk održao kulturnu večer

21 Srpanj, 2017

1Glazbeni sastav Gorbonuk Kloštar Podravski održao je kulturnu večer pod nazivom o Gorbonuku s Gorbonukom. Kulturna večer održana je u ponedjeljak 11.7.2017. u kloštranskom Društvenom domu. U bogatom programu GS Gorbonuk pjevao je pjesme koje je napisao i uglazbio fra Ivan Široki, kloštranski župnik. Pjesme su zavičajnog karaktera i govore o Kloštru Podravskom i povijesti Gorbonuka. Tijekom večeri priređen je scenski prikaz đurđevačke Udruge sveti Juraj kao uvod u kratko predavanje našeg sumještana Josipa Jagića, magistra povijesti, o zidinama Grbonuka na kojima je nastao Kloštar Podravski i po kojima je naš Glazbeni sastav dobio ime.

Cilj kulturne večeri bio je prvenstveno promovirati GS Gorbonuk, koji je registriran kao udruga unazad 6 mjeseci. Uz promociju GS Gorbonuk cilj je bio promovirati pjesme fra Ivana Širokog te upoznati sumještane s bogatom povijesti našeg mjesta.

Na kraju programa uručene su zahvalnice i to načelniku Općine Kloštar Podravski, Sinišu Pavloviću koji je velikodušno ponudio generalno sponzorstvo večeri, zatim fra Ivanu Širokom na suradnji i pjesmama koje nesebično piše za Gorbonuk, zatim Mirku Šandrovčanu, ravnatelju Osnovne škole Kloštar Podravski koji je omogućio Gorbonuku prostor za redovite probe, zahvalnica je uručena i Ivanu Nemetu koji prati sastav, snima na nastupima i koji je osigurao snimanje tehnikom iz zraka na ostacima zidina Gorbonuka, zatim Vladi Andraševiću također na pomoći oko fotografiranja, glazbene pratnje i ustupljene tehnike za razglas, zahvala je išla i Mati Alviru koji je izradio prigodan spot od snimki sa zidina Gorbonuka. GS Gorbonuk zahvalio se i gostima večeri, predavaču Josipu Jagiću i đurđevačkoj Udruzi sv. Juraj. Zahvala je uručena Alenu Banu za donaciju vina i Cvjećarnici "Marina" za cvijeće. Posebna zahvalnica uručena je umjetničkoj voditeljici sastava prof. Teodori Zdeličan koja nesebično odvaja svoje vrijeme i trudi se da GS Gorbonuk sve više napreduje. Na kraju zahvalnica je uručena Martini Fuk, članici GS Gorbonuk koja je naslikala sliku Vile Gorbonučke inspirirana pričom o Gorbonuku. "Koliko puta ples vatre žitni cvat iznova rađa? Gorbonučka-rodovjerje!"    

{gallery}gorbonuk2172017{/gallery}