Održana tradicionalna priredba pod nazivom "Uskrs u Kloštru Podravskom"

14 Ožujak, 2016

DSC02822FORUM ŽENA Kloštar Podravski u subotu, 12. ožujka 2016. godine održao je svoju tradicionalnu priredbu pod nazivom "Uskrs u Kloštru Podravskom". Cilj ovoga okupljanja bila je izložba ukrasa koje članice same izrađuju, izlažu i prodaju, a prikupljena sredstva kao oblik humanitarne pomoći dodjeljuju onima koji su u najvećoj potrebi.
Tako su od protekle priredbe koja je održana prije Božića 2015. godine, prikupljena novčana sredstva podijeljena obitelji Husnjak iz Budančevice, Osnovnoj školi Kloštar Podravski, udruzi "Mali princ" iz Đurđevca te udruzi "Don-kihot" iz Zagreba koja provodi terapijsko jahanje djece sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom.

U prepunoj sali Društvenog doma Kloštar Podravski "forumašice" su okupile svoje prijatelje i suradnike, koji su se odazvali na ovu priredbu:

KU Tomislav Franjić, Kalinovac
Folklorna udruga, Kloštar Podravski
KUD Podravec,Kloštar Podravski
KUU Graničar, Okrugljača
Udruga žena, Suha Katalena
Udruga žena, Donji Mosti
Udruga žena, Dinjevac
Udruga Hrvatska žena, Ferdinandovac
Udruga žena, Budrovac
Udruga žena, Kalinovac
Udruga žena, Prugovac
Pjevački zbor udruge umirovljenika, Šandrovac
Hrvatsko srce, Kloštar Podravski
KUD Marijan Pavleković – Pajo, Otrovanec
Udruga žena, Crnec
Udruga žena Kladare
Udruga Kloštranska paleta, Kloštar Podravski
Udruga Čuvarice kulturne baštine, Kladare
Udruga zelenih Lipa, Prugovac.

U gostima su bili Općinski načelnik i zamjenik Općinskog načelnika, predsjednik Općinskog vijeća kao i predsjednici političkih stranaka te predstavnici LU Srndać Kloštar Podravski, Udruge voćara i vinogradara Šiljer Kloštar Podravski i Osnovne škole Kloštar Podravski.

Na ovaj jednostavan i lijep način dokazana je tvrdnja kako uz puno truda i zalaganja organizatorica ovoga događanja koje nosi humanitarni karakter, i u ovim teškim vremenima možemo pomagati onima kojima je svaka pomoć dobrodošla. (dd)

{gallery}uskrs2016{/gallery}