Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski ispred Programa „Zajedno kroz treću dob“

Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski ispred Programa „Zajedno kroz treću dob“

9 Veljača, 2024

Jučer se Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski ispred Programa „Zajedno kroz treću dob“ odazvala pozivu na edukativnu tribinu.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom i županijskim Savjetom za umirovljenike i osobe starije životne dobi, organizirali su tribinu u okviru nacionalnog projekta radnog naziva “Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“ ili „Web heroji“.

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Verica Rupčić istaknula je kako se tribina održava s ciljem edukacije javnosti, prvenstveno osoba starije životne dobi o tome kako se zaštititi od računalnih prevara koje su u našem društvu sve češće.

Dok je Igor Grgić Lovreković, policijski službenik za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku u PU koprivničko-križevačkoj, održao edukativno interaktivno predavanje s konkretnim primjerima o tome koje sve vrste prevara postoje i na koji način prevaranti pokušavaju doći do osobnih i bankovnih podataka građana, sa savjetima na koji način prepoznati lažne stranice i kako se zaštititi.