Proslavljeno Vincekovo na Dravskim Peskima

Proslavljeno Vincekovo na Dravskim Peskima

23 Siječanj, 2023

U organizaciji TZ područja Dravski peski, Udruge vinogradara i voćara "Šiljer" te Općine Kloštar Podravski, u subotu, 21. siječnja proslavljeno je Vincekovo u vinogradarskom predjelu "Smrčiki" u Kozarevcu.

Okupljanje sudionika bilo je u Ruralnoj kući za odmor "Klet Karas" gdje su posjetitelji mogli vidjeti novi smještajni objekt, ali i uživati u domaćoj kapljici i proizvodima. Na samom početku prisutnima se obratila predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski Marija Šimunko nakon čega se počelo s obredom koji je predvodio Željko Horvat. Na njegov prijedlog izabrana je vinska kraljica, a ta čast je pripala Svjetlani Čupen. Daljni obilazak se nastavio kod klijeti Zlatka Patačka nakon kojeg su posjetili Vina Čupen da bi završna stanica bila klijet Željka Horvata. Snijeg je napravio pravi zimski ugođaj tako da nije bilo teško obilaziti naše vinogradare i degustirati njihova vina, a za dobru atmosferu tokom cijelog dana i obilaska pobrinuli su se tamburaši. 

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji, vidimo se i sljedeće godine s još bogatijim programom.

Izvor: dravskipeski.hr