Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

Proslavljeno Ivanje u Kozarevcu

30 Lipanj, 2022

U nedjelju 26. lipnja 2022. u Kozarevcu je proslavljena manifestacija Ivanje u  Kozarevcu 2022. u organizaciji TZ područja Dravski Peski, Općine Kloštar Podravski te udruga iz istoimenog mjesta. Program je počeo polaganjem vijenaca preminulim članovima ŠNK Bušpan, a u 11 sati održana je svečana Sveta misa u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog. Popodnevni dio programa odvijao se na nogometnom igralištu ŠNK Bušpan. Malonogometni turnir Franjo Santo počeo je u 14 sati ,a nastupilo je 7 ekipa : ŠNK Bušpan, Ekipa David, Budančevica, Prugovac, Ban Jelačić, Croatia Grabrovnica i Duga Pitomača. U napetom turniru iz svake grupe su daljeišle po dvije ekipe tako da su se u polufinalu sastale momčadi Croatie i Budančevice (4-0), dok su drugo polufinale odigrale momčadi Ekipe David i Prugovca (1-1, 3-3 nakon jedanaesteraca.) Utakmica za treće mjesto između Prugovca i Budančevice završila je 3-0 za Prugovac dok je Croatia u finalu slavila 4-0 protiv ekipe David. Konačni poredak :

  1. mjesto; Croatia Grabrovnica, 2. mjesto: Ekipa David, 3. mjesto Prugovac. Najbolji golman turnira bio je Marko Barčan iz NK Croatia, dok je njegov suigrač Silvio Balić proglašen najboljim igračem. Najbolji strijelac bio je Gegić iz ekipe David. Za prvo mjesto nagrada je bila 1.500,00 kn, drugo 1.000,00 kn, treće 500,00 kn.

Osim napuhanaca koji su bili besplatni za sve, za najmlađe posjetitelje bile su pripremljene i brojne zabavne igre koje je osmislila Dora Karas. Djeca su uživala u igrama, a na kraju su im podijeljene medalje, sokovi i hot dogovi. 

U 16 sati počela je 4. Kozarevečka grahijada -natjecanje u kuhanju graha na kojem je nastupilo 14 ekipa. Najbolji grah skuhala je ekipa DVD Kloštar Podravski i Vodovodna udruga Budančevica, drugo mjesto Vodovodno društvo Kozarevac dok je treće mjesto osvojila ekipa Foklorne udruge Kloštar Podravski. Posjetitelje je zabavljao Nostradamus bend, a u 22 sata upaljen je i Ivanjski kres. 

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji, a zahvale i TZ Općine Pitomača na posudbi suncobrana. 

Vidimo se i sljedeće godine u još većem broju. 

Foto: Ivan Nemet, Alen Janći

Izvor: DravskiPeski.hr