PRIPREME ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ: PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE

PRIPREME ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ: PJEŠAČKE I BICIKLISTIČKE STAZE

10 Ožujak, 2023

U Uredu načelnika Siniše Pavlovića  održan je radni sastanak na koji su pristigli: Josipa Premec – BISTRA d.o.o. Đurđevac, Tomislav Kolarić – Komunalije d.o.o. Đurđevac, Marko Mišulin - Komunalije d.o.o. Đurđevac, Davor Bobičanec – Hrvatske Ceste d.o.o. Varaždin, Rajko Stilinović – CROMING d.o.o. Pitomača, Damir Jančijev – Policijska uprava koprivničko-križevačka i Marijan Slaviček – Policijska postaja Đurđevac.

Načelnik Siniša Pavlović otvorio je radni sastanak, pozdravio prisutne i zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i najavio temu današnjeg sastanka: Pješačku i biciklističku stazu uz DC2, u naseljima Budančevica i Kloštar Podravski, koju se planira provesti u dvije faze. Prva, uz koju je vezan sastanak odnosi se na prijavu na natječaj za dionicu u naselju Kloštar Podravski. Budući su u tijeku radovi Aglomeracije na području naše općine, rekonstrukcija plinske mreže te proširenje DC2 od Đurđevca do Kloštra Podravskog treba se spremno dočekati i pripremiti za prijave na natječaje koji se provode preko Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i MUP-a RH. Napomenuto je da za ovaj projekt nije potrebna građevinska dozvola već samo podrška od Hrvatskih cesta i MUP-a. Izgradnja pješačkih i biciklističkih staza išla bi u dvije faze: biciklistička staza je projektirana od strane RENCON-a iz Osijeka dok pješačku odrađuje CROMING do.o. iz Pitomače. U raspravu se uključio gospodin Bobičanec i napomenuo da bi bilo dobro kada bi staza imala samostalnost, jer treba obratiti pozornost na postavljene instalacije i u slučaju obnove pripaziti na povratak u prvobitno stanje. Hrvatske ceste imaju zadatak dati posebne uvjete i suglasnost za početak provođenja projekta, što nije upitno. Zbog sigurnosti svih učesnika u prometu naravno da će Hrvatske ceste podržati projekt i izdati akt za pravo građenja.

Na kraju sastanka potvrđena je spremnost svih prisutnih da zajedničkim snagama pridonesu uspješnoj prijavi i realizaciji kojom će se na području naše općine sigurnost svih sudionika u prometu i opet podići na višu razinu. (dd)