OSAMNAESTA LIKOVNA KOLONIJA U KLOŠTRU

OSAMNAESTA LIKOVNA KOLONIJA U KLOŠTRU

2 Rujan, 2021

  Prošle subote, 28. kolovoza,  na prostoru Lovačkog doma „Srndać“ u Kozarevcu održana je 18. likovna kolonija koju organizira Udruga „Kloštranska paleta“. Lokacija je, uz sve druge pogodnosti, osiguravala uvjete za poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

       Okupila su se 24 likovna stvaraoca s područja Virovitičko-Podravske, Varaždinske i naše Županije. Na početku su prisutne pozdravili gđa. Marija Šimunko, predsjednica Općinskog vijeća u ime Načelnika općine Siniše Pavlovića te direktor Turističke zajednice područja „Dravski peski“ Alen Janći.

       U ugodnoj kreativnoj atmosferi radilo se do popodnevnih sati. Nastali radovi ostaju u vlasništvu „Kloštranske palete“ te stoje na raspolaganju Općini i drugim udrugama kad im zatrebaju.

       „Kloštranska paleta“ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji kolonije, prenstveno  slikarima koji su se odazvali pozivu, a posebno Općini Kloštar Podravski i Lovačkoj udruzi „Srndać“ bez čijeg bi razumijevanja bilo nemoguće realizirati ovu manifestaciju i nastaviti 18-godišnju tradiciju.

Fotografije: Branko Novosel