Općina Kloštar Podravski obilježila 28. godišnjicu „SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA”

Općina Kloštar Podravski obilježila 28. godišnjicu „SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA”

18 Studeni, 2019

U subotu smo bili domaćini karavane „ZAJEDNO U RATU – ZAJEDNO U MIRU” Prevlaka – Vukovar 2019.

      Moto klub „KORČULA” s Korčule s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske organizirali su  tradicionalnu vožnju motorima, dvanaestu godinu za redom.  Karavana je vožena u pet etapa (pet dana) da bi danas, 18. studenoga 2019. godine, sudionici stigli u Vukovar i uključili se u Kolonu sjećanja

    U Koprivničko-križevačkoj županiji karavana je zastala jedino u Kloštru Podravskom. Položen je vijenac i upaljeni lampioni od delegacija: Hrvatskih bikera, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kloštar Podravski i Općine Kloštar Podravski.

    Uz pripremljenu okrjepu u organizaciji Udruge žena Kloštar Podravski, održan je  program u kojem je svoj doprinos dao GS „Gorbonuk” s izvedenom himnom RH i prigodnom podravskom pjesmom. Načelnik Siniša Pavlović održao je kratak govor u kome se zahvalio hrvatskim bikerima što su nam omogućili da i mi postanemo dio njihove plemenite namjere.

     Karavanu smo ispratili s dobrim željama na daljnjem putovanju do Vukovara i porukom: Ovim dočekom iskazujemo svoju zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su branili heroj Grad Vukovar i svima onima koji su dali živote za obranu Hrvatske. Iako se na spomen Vukovara osjeća velika bol, osjeća se i veliki ponos na grad koji je stajao kao branik Hrvatske. Istina o velikoj tragediji Vukovara i njegovih branitelja nikada ne smije pasti u zaborav.

Dd

Foto: Ivan Nemet