OPĆINA KLOŠTAR PODRAVSKI BRINE ZA STANOVNIŠTVO TREĆE ŽIVOTNE DOBI

OPĆINA KLOŠTAR PODRAVSKI BRINE ZA STANOVNIŠTVO TREĆE ŽIVOTNE DOBI

29 Listopad, 2020

U tijeku je provedba projekta “Aktivirajmo se u mirovini!” čiju je projektnu prijavu izradila i podnijela tvrtka DRAFT d.o.o. na Natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Sredstva koja su odobrena nositelju projekta dodijelilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Podrška se odnosi na organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, drugih manifestacija i slično namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama. Socijalno osjetljive skupine u ovom projektu su osobe treće dobi sa područja općine Kloštar Podravski, koje će putem aktivnosti projekta steći nova znanja i vještine za korištenje u svakodnevnom životu, te će se postići socijalna inkluzija osoba treće dobi.

Nositelj projekta naziva “Aktivirajmo se u mirovini!” je Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski. Projekt se provodi u suradnji s Općinom Kloštar Podravski, koja je osigurala dodatna sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna i prostor za izvođenje radionica. Dobivenim sredstvima omogućeno je uspješno održavanje aktivnosti koje uključuju radionice tjelovježbe, edukacije iz područja informatičke pismenosti i zbornog pjevanja, nabavu potrebne opreme za provedbu radionica tjelovježbe i informatičke pismenosti te su osigurane naknade za izvoditelje radionica. Provedba projekta ukupno traje 5 mjeseci.

Zahvaljujući ovom projektu postoje sadržaji za sve zainteresirane osobe treće dobi, ponajprije sa područja općine Kloštar Podravski, kojima mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme i uz to naučiti nešto novo, te su zbog toga sudionici radionica veoma zadovoljni.