EDUKATIVNO PUTOVANJE U VUKOVAR

EDUKATIVNO PUTOVANJE U VUKOVAR

31 Listopad, 2023

Nakon kišnog petka, osvanuo je prekrasan dan za putovanje! Članice Udruge Žena Kozarevac i gosti, uputili su se put Vukovara, s ciljem prisjećanja žrtve Vukovara i odavanja počasti i zahvalnosti svima onima koji su sudjelovali u obrani grada i Lijepe naše. Na ulazu u grad dočekao nas je Ivan Lukić, vukovarski branitelj, čovjek koji nam je pokušao dočarati sve ono što se u Vukovaru događalo. Proveo nas je gradom: bili smo na Trpinjskoj cesti, posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja te smo se prisjetili  Blage Zadre, zapovjednika obrane Vukovara, bili smo na Ovčari, mjestu masovne grobnice, u Spomen domu Ovčara, posjetili smo Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata na kojem su pokopani branitelji, ali i civilne žrtve Vukovara, posjetili smo i Borovo Commerce, mjesto koje je bilo žila kucavica obrane Vukovara. Pod dojmom svega izrečenog i viđenoga, zahvaljujemo se našem vodiču te posjećujemo Vodotoranj, simbol stradanja i otpora grada. Pogled s vrha i hrvatski stijeg koji se vijori na povjetarcu, ispunjavaju nas ponosom, ali i neopisivom srećom što smo ove trenutke posvetili upravo gradu heroju, Vukovaru!

       Dalje nas put vodi prema Kopačevu, i u Didin konak gdje se opuštamo uz razgovor i odlične riblje i mesne specijalitete. Uz pjesmu, zadovoljno odlazimo i sasvim spontano zapjevamo sa Đanijem.

      Zbog malih tehničkih problema, poslijepodne završavamo kavicom u Osijeku te se umorni, zadovoljni i pod dojmom vraćamo u Podravinu!

      Od srca se zahvaljujemo Općini Kloštar Podravski i načelniku što su nam omogućili realizaciju ovog projekta.

Antonija Haleuš