Dani Općine Kloštar Podravski 2024.

Dani Općine Kloštar Podravski 2024.

17 Svibanj, 2024

Ove godine program proslave Dana Općine Kloštar Podravski izuzetno je bogat i ponudit će sadržaje za najrazličitije ciljne skupine u suradnji Općine s Turističkom zajednicom područja „Dravski peski“, ustanovama i udrugama.

Sve započinje u srijedu, 29. svibnja 2024. godine u 10,00 sati kada se povodom Dana osnovne škole Kloštar Podravski održava tradicionalna priredba učenika.

Nakon dana pauze uz blagdan Tijelova i praznik Dan državnosti, u petak 31. svibnja 2024. godine u 8,00 sati delegacija Općine Kloštar Podravski položit će vijence u parku hrvatskih branitelja za sve poginule, nestale i preminule sudionike u Domovinskom ratu. Potom, u 11,00 sati zakazana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski u Domu kulture Kloštar Podravski na kojoj će se predstaviti rezultati i ostvarenja u posljednjih godinu dana. Istog dana i na istom mjestu, od 19,00 sati za mještane i njihove goste Kerekesh teatar održat će višestruko nagrađivanu predstavu „Krtice“.

Subota će obilovati kulturno-društvenim događanjima, a sve započinje već u jutarnjim satima kada kreće prva kiparska kolonija u organizaciji Turističke zajednice područja „Dravski peski“ i obrta „Drvogalanterija Posavec“ iz Podravskih Sesveta, čije će svečano otvorenje biti u 13,00 sati u parku ispred OŠ Kloštar Podravski. Neposredno prije toga, u 12,00 sati postavit će se izložba na otvorenom udruge „Kloštranska paleta“ u parku uz vodoskok u središtu mjesta, a u 12,30 sati svečano će se otvoriti izložba domaće autorice Laure Lončar pod nazivom „Od tundre do tropskih kišnih šuma“ u predvorju Doma kulture Kloštar Podravski. Spomenuta kiparska kolonija dodatak je Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji započinje u 18,00 sati u školsko-sportskoj dvorani OŠ Kloštar Podravski i to u suorganizaciji Koprivničko-križevačke županije, Općine Kloštar Podravski i Udruge žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije te pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Ujedno, od 16,00 sati tamo će se održati i manji Sajam vina Udruge vinogradara i voćara „ŠILJER“ Kloštar Podravski na kojem će posjetitelji moći degustirati i nabaviti vina s ovog prostora, kao i druge ekološki dobivene proizvode. Večernji sati rezervirani su za koncertne nastupe na SRC „Mladost“ Kloštar Podravski i to domaćeg TS „Dangube“ od 20,00 sati te proslavljene „Crvene jabuke“ od 22,00 sata, a prije njihova početka lovačke udruge „Srndać“ Kloštar Podravski i „Vepar“ Prugovac za sve posjetitelje pripremit će i podijeliti gulaš.

U nedjelju 2. lipnja 2024. godine u 10,00 sati u župnoj crkvi sv. Benedikta u Kloštru Podravskom slavit će se svečana sveta misa. Završno događanje sportskog je karaktera budući da je u 17,00 sati na redu nogometna utakmica 1. ŽNL Koprivničko-križevačke županije u kojem će snage odmjeriti NK „Prugovac“ i NK „Drava“ Novigrad Podravski na stadionu NK „Prugovca“ u Prugovcu.

Treba još napomenuti kako je ulaz na sva navedena događanja slobodan, a od 31. svibnja do 2. lipnja 2024. na pomoćnom igralištu SRC „Mladost“ Kloštar Podravski bit će postavljen Lunapark Grine iz Bjelovara s brojnim sadržajima za sve posjetitelje.

Posjetite nas i zajedno s nama proslavite ovogodišnje Dane Općine Kloštar Podravski!