Službeno krenula četvrta faza projekta Zaželi, načelnik Pavlović: ‘Ovaj će program pomoći starijima, ali i svim zaposlenim ženama’

Službeno krenula četvrta faza projekta Zaželi, načelnik Pavlović: ‘Ovaj će program pomoći starijima, ali i svim zaposlenim ženama’

11 Travanj, 2024

Kako je bilo i najavljeno, na području općine Kloštar Podravski službeno je krenula četvrta faza 960.000 eura vrijednog projekta Zaželi, u sklopu kojeg su zaposlene gerontodomaćice koje će skrbiti o 120-ak korisnika, njihovih suseljana starije dobi kojima je pomoć i više nego potrebna.

U društvenom domu u Kloštru Podravskom danas, u srijedu, održana je početna konferencija projekta.

– Ovim će se projektom pružati usluge starijim osobama i osabama s invaliditetom, a na mjesečnoj će bazi biti uključeni i paketi s higijenskim potrepštinama – rekla je pročelnica Općine Kloštar Podravski Nataša Martinčević.

Projekt je izradila tvrtka Draft u suradnji s općinskim jedinstvenim upravim odjelom, a direktor tvrtke Davor Deskar istaknuo je kako se radi o iznimno vrijednom i dugotrajnom projektu.

– Projektom koji traje 36 mjeseci zaposleno je 20 gerontodomaćica, a imat ćemo još i projektnog asistenta i dva terenska koordinatora. Gledali smo da se iskoristi svaki cent, da zapravo ispunimo svu onu ulogu i očekivanja koji taj program zapravo nudi – istaknuo je Deskar.

– Program ujedno govori o našoj strategiji, da se brinemo za sve generacije, od najmanjih, od jaslica do najstarijih. Zasigurno da imamo jedan problem, i to ne samo naša općina, populacija sve više stari, ovdje imamo oko 667 starijih ljudi iznad 65 godina i iz tog razloga smo krenuli u ovaj program. Projektirali smo i Dom za starije i nemoćne za 120 osoba, što je također nedostatno za ostatak naše starije populacije. Nadam se da će ovaj program pomoći dijelu naše starije populacije, a isto tako i vama koje ste bile na tržištu rada gdje je danas teško naći posao – poručio je gerontodomaćicama načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Ispred gerontodomaćica zahvalnost je izrazila jedna od zaposlenih žena, Danijela Vedriš.

– Zadovoljna sam s poslom, s projektom, evo i s kolegicama, ali i sa šeficom, kao i sa samim korisnicima. U ovom sam projektu od treće faze, a nadam se da će biti i petog – zaključila je Danijela Vedriš.

Izvor: Klikaj.hr

Foto: Krešo Puklavec